«

»

jan 19

Annendaalloop

Vamorgen mijn eerste wedstrijd van dit jaar volbracht; de Annendaalloop – halve marathon.

Na een kwakkelperiode van zo’n week of vier met snotterbellen, koorts, moeheid en kriebelhoestjes, vond ik dat ik wel weer eens wat mocht doen wat van betekenis was. Het werkt nu eenmaal zo bij mij, als ik niet lekker ben, een verkoudheidje heb of zo, dan heb ik ook meteen een stuk meer moeite om me bij elkaar te rapen om mijn trainingkjes af te werken. De eerste weken van het nieuwe jaar heb ik dan ook vaker op de bank voor de TV gehangen dan buiten met mijn fiets of loopmaatjes of in de sportschool vertoefd. Ik wil al helemaal zwijgen over mijn verwoede pogingen naar het zwembad te lopen (het is nb. maar een meter of 50 van mijn voordeur vandaan). Tja ik heb het begin van dit jaar wat meer toegegeven aan mijn luiheid…..Ook wel eens lekker. Soms moet je wel eens naar je lichaam luisteren (J). Na de wedstrijd van gisteren heb ik nu wel weer zoiets van; oké, en nu doorzetten…..!

Ik was 2e geworden in mijn leeftijdscategorie V45 met een tijd van 1:43! Dat was weer 4 minuten sneller dan mijn halve marathon tijd van vorig jaar..! Dik tevreden dus!

Nu doorpakken en gaan voor een een tijd onder de 1:40! Ook weer een mooi streven toch?

Het was de eerste keer dat ik deze loop deed. Samen met Davy en Dennis reden we richting Posterholt om daar om 11 uur aan de start te verschijnen. Het was frisser dan ik had gedacht, ik ook met mijn korte broek…brrrr. Het was wel frisjes aan de knietjes. Dat word hard lopen dus.
De eerste km’s heb ik dat ook gedaan, zo hard dat ik Dennis nog in de verte kon volgen. Er moesten 2 rondes van 10,5 gelopen worden. De eerste ronde ging goed – 50 minuten! Da’s mooi. Als ronde 2 net zo snel gaat?! De zon kwam door en het werd zelfs warm. Er stond ook een fris windje en dat was goed voelbaar, zeker de laatste 2 km, waarbij we wind tegen kregen.
De 2e ronde ging toch iets langzamer, het koste me wat meer moeite om in het juiste tempo te blijven. Davy liep zo’n 50 meter voor me, maar het lukte me maar niet om hem bij te halen. Regelmatig keek ik op mijn horloge om te kijken waar ik zat. Toen een groepje mannen voorbij kwam heb ik even aangehaakt. Het tempo was eigenlijk iets te snel, maar het was nog maar 5km, dat moest ik volhouden….Helaas moest ik even later afhaken, wel had ik Davy inmiddels ingehaald. De laatste 2 km liep ik weer alleen, Davy kwam nog net voor de finish in een razend tempo voorbij. Volgen……, nog even volhouden Schmeetske……nog ff en met 1:43 kwam ik moe maar voldaan over de finish! Helemaal happy met mijn 4 minuten winst….!

Op naar de volgende wedstrijd de Polar Bear Trail in Slenaken met 22 km en 450 hoogtemeters weer een leuke trail!.

Annendaalloop 1