Biografie

Diana Smeets
Geboren op 16 augustus 1965

Nickname: Daantje
Triathlon sinds: 2009
Triathlonclub: TV Stein

Geleerd voor Informatietechnologie

In het dagelijkse leven werkzaam als Projectleider / Consultant bij ROC Leeuwenborgh opleidingen.

Zoals bij vele meisjes begon mijn sportcarrière in de turnzaal, bij de Turn en Acrobatenclub (RK-T.A.C.) Simpelveld. Door mijn gewicht en beperkingen door epilepsie niet zo heel erg succesvol en na een tijdje had ik het wel gezien. Rond mijn 15e ben ik toen begonnen bij basketbalvereniging Kepu Stars in Heerlen. In de tussentijd trok ik vaker wandelend met mijn vader door het Limburgse Heuvelland. Hij was zelf fervent sportman en had jaren aan atletiek gedaan, en wat was er nou mooier dan een van je dochters in jouw voetsporen te zien treden. Dat is de aanleiding geweest dat ik me toentertijd heb aangemeld bij atletiek vereniging AchilisTop in Kerkrade. Al snel kwam ik daar in contact met Gene Janssen, die in 1986 een onderzoek startte naar het effect van marathon lopen bij mannen en vrouwen; het “Atlas”-project. Dit vond ik leuk! de lange afstanden, de duurlopen.

De jaren erna heb ik met tussenliggende perioden diverse marathons en vele hardloopwedstrijden gelopen. In de tussentijd nog eens op de MTB gezeten, maar het lopen bleef me altijd trekken. Totdat ik in 2008 een huis kocht in Stein, schuin tegenover het zwembad. En aangezien Stein bekend staat door de Triatlon van Stein en ik zo vlak bij het zwembad woonde, was dat de aanleiding om me in te schrijven als lid bij Triatlonvereniging Stein.

Zwemmen kon ik amper, als kind had ik wel zwemmen geleerd maar er nooit iets mee gedaan. Ik heb als kind epilepsie gehad en mocht eigenlijk nooit zonder toezicht gaan zwemmen. Dan is de lol er zo vanaf. Dus er was werk aan de winkel. In het begin niet altijd even leuk, maar na verloop van tijd merk je dan toch progressie. Vervolgens een racefiets gekocht, schema’s opgezocht voor een sprintje en trainen geblazen. Toen al heel blij en trots dat ik mijn eerste sprint triatlon volbracht. De tijd deed er niet toe! Naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer bezig was met de sport wilde ik steeds meer. Al snel volgde een kwart afstand en vorig jaar twee halve triatlons; Stein en Almere. Dat ging zo goed (in Almere werd ik zelfs 2de) dat ik het eind vorig jaar aandurfde om me in te schijven voor de IRONMAN van Zürich op 28 juli 2013. Sinds begin dit jaar heb ik ook de samenwerking gevonden met Guido Vroemen, hij is naast sportarts Medisch Bioloog en gediplomeerd triathlontrainer. Als topsporter weet hij als geen ander hoe te trainen en de belasting zwemmen-fietsen-lopen te optimaliseren. Samen met hem ben ik het traject aangegaan om in juli 2013 succesvol mijn IRONMAN-ambitie te volbrengen in Zürich.
Gelukkig heb ik veel mensen om mij heen, privé en bij de vereniging, die mij regelmatig een referentiekader scheppen wat het voor mij mogelijk maakt de juiste mix te vinden.

Klik hier naar het artikel “TVS’er van de Maand” van triathlon vereniging Stein.