«

»

jul 11

‘Dat het zwaar wordt, dat staat vast’

Op zondag 28 juli 2013 doe ik mee aan de IRONMAN in Zürich. Dat betekent dus 3800 meter zwemmen, 180 kilometer fietsen, en dan nog 42,2 kilometer hardlopen. Ik heb alle afstanden wel eens gedaan, en ook kwart en halve triatlons, maar dit is mijn debuut op de volledige afstand. Ik hoop de klus te klaren in 12 uur. Als ik goed kan blijven eten, mijn lijf niet gaat tegensputteren en mijn krachten kan sparen op de fiets, dan maak ik me sterk dat ik de finish haal. Dat het zwaar wordt, dat staat vast!
Onder begeleiding van Guido Vroemen ben ik 8 maanden geleden begonnen aan deze uitdaging. De voorbereidingen nemen erg veel tijd in beslag. Ik doe tien tot twaalf trainingen per week en in combinatie met een full-time baan en een gezinsleven is dat nogal heavy. Vaak train ik nog voordat ik ga werken, als iedereen nog op een oor ligt. Het is hard werken maar het helpt enorm dat ik een stok achter de deur heb. Want eerlijk is eerlijk; er zijn ook wel eens momenten dat ik gewoon geen zin heb om te gaan trainen en alweer om 5 uur het bed uit moet voor mijn duurloopje. Ook is het fijn dat ik volledige support krijg van het thuisfront en van het werk! Dat is een hele zorg minder. Maar het blijft passen en meten. Een goede planning en tijdsindeling is belangrijk; wanneer sporten, wanneer en wat eten…..enz.
Als voorbereiding op de IRONMAN heb ik de marathon van Rotterdam gelopen en ben ik een weekje in de Alpen geweest voor deelname aan de Alpe ‘d HuZes. Als laatste heb ik nog de halve triatlon van Stein gedaan

Mijn deelname aan de IRONMAN zie ik als een sportieve uitdaging. Triatlon is de moeder aller sporten. Zwemmen, fietsen én lopen. Ik heb jarenlang aan hardlopen gedaan en vaker marathons gelopen en was alrtijd al op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen ik me 4 jaar geleden aansloot bij de triatlonvereniging van Stein had ik niet kunnen bedenken dat ik 4 jaar later aan de start van een IRONMAN zou staan. Tja, het kan raar lopen, over twee weken is het daadwerkelijk zover. En dat het zwaar wordt, dat staat vast!