«

»

jan 02

Het jaar hard uitgelopen…..

De titel klinkt alsof ik hard ben weggelopen van het jaar 2013; alsof het zo’n slecht jaar was en ik blij was dat het afgelopen was……..integendeel! Maar het was ook geen vlekkeloos jaar, een aantal dieptepunten heb ik ook wel gehad, maar de hoogtepunten hebben veel goedgemaakt.

Ik ben werkloos het jaar 2013 ingestapt, met een trainingsschema voor een hele  IRONMAN in juli was dat een uitzicht met mixed feelings; Aan de ene kant lekker veel tijd om te trainen, aan de andere kant het gevoel van onzekerheid en onmacht. Een ander zou blij zijn geweest met zoveel vrije tijd, maar ik kon er maar moeilijk mee omgaan. Ook het slechte weer en de lang aanhoudende koude maakten het af en toe lastig om te trainen. Vooral voor de fietstrainingen heb ik vaak op de Tacx en de Spinningbike gezeten.

Gelukkig kon ik op 1 april beginnen aan een nieuwe baan bij Leeuwenborgh Opleidingen. Dat voelde vanaf het begin erg goed. Ik kreeg alle support en ondersteuning om mijn werktijden flexibel te plannen om zo mijn baan te kunnen combineren met de vele trainingen.

Als voorbereiding op de IRONMAN heb ik o.a. de marathon van Rotterdam gelopen en een aantal trailruns, halve marathons en triathlons. In juni volgde deelname aan de Alpe ‘d HuZes. Wat een geweldige ervaring was dat! wat een sfeer en wat een saamhorigheid. Tot dan toe verliep alles voorspoedig totdat ik 6 weken voor de grote dag door een stomme stuurfout met de fiets tegen de grond klapte. Knalhard op mijn heup en knie. Ik dacht even dat ik iets gebroken had. Met een geschaafde knie ben ik toen doorgefietst maar na 3 uur fietsen had ik het wel gehad. Weken van intensieve therapie aan knie en heup volgden, echter de pijn in de knie ging maar niet over. Dit zou wel eens de IRONMAN in gevaar kunnen brengen. De laatste 2 weken voor de IRONMAN heb ik helemaal niet meer gelopen. Uiteindelijk heb ik gelukkig de IRONMAN uit kunnen lopen, wel met pijn en een belabberde tijd, maar ik ben gefinisht! I DID IT! en dat was het allerbelangrijkste op dat moment. Een geweldige ervaring en een prestatie waar ik een jaar eerder niet over had durven dromen. Maar echt; met een juiste instelling en een juiste FOCUS kun je alles aan. Mits je lijf er toe in staat is! Mentaal kun je jezelf enorm sterk maken om iets te bereiken. Dat heb ik nu wel kunnen ervaren.

Na de IRONMAN heb ik even flink wat gas teruggenomen. Tijd om te herstellen van mijn blessure en even lekker relaxen. Leuke dingen doen samen met vrienden, scootertochtje maken, museumpje pikken, weekendje zee, lekker biertje drinken op het terras. Het waren toch zware maanden waarin ik veel van huis was en weinig tijd had voor dit soort dingen.

In de tussentijd zijn Wendy en San ook begonnen met hardlopen. Ik vond het fijn samen met hun te trainen naar hun eerste 5 km wedstrijd! Leuk ook om te zien dat ze steeds enthousiaster werden. De eerste wedstrijd was notabene een trailrun in Simpelveld, mijn geboortedorp. Daarna volgden nog een paar wedstrijdjes waaronder de Maasrun in Lanaken en de Zevenheuvelennacht in Nijmegen. En zo het er nu naar uitziet volgen er vast nog veel meer…..!

Voor mezelf heb ik de afstand vanaf september weer een beetje opgevoerd en in oktober heb ik nog de Beartrail van 30 km gelopen. Lekker op mijn gemakje, genietend van de omgeving en van het lopen.

Al met al was 2013 best een goed jaar! en ik ben het jaar “hard” uitgelopen. Met een tijd van 48 minuten op de 10k tijdens de Sylvesterloop in Elsloo ben ik zeer tevreden! volgend jaar duiken we gewoon onder de 45 :)…

Dat ik uitkijk naar 2014, dat is een feit. De plannen voor dit jaar zijn vooruitstrevend en ik heb er ontzettend veel zin in. Hopelijk blijf ik dit jaar zonder blessures en kan ik de gestelde doelen volbrengen.

Ik wil dit jaar iets doen met 100 dagen; 100 dagen 10 km lopen, 100 dagen geen alcohol en geen snoep of 100 dagen ?????? heb je een idee? laat het me maar weten. En anders doe ik ze gewoon alletwee…. 10k lopen en niet snoepen en alcohollen….:)

collage

 

 

 

 

 

 

 

 

Plannen 2014