«

»

mei 05

Koning van Spanje

De eerste Koning van Spanje Trailrun liep ik in 2012. Ik deed toen de 11,5 km. Dat smaakte naar meer, ondanks het barre weer van toen.

Vorig jaar heb ik helaas verstek moeten laten gaan. Maar dit jaar was ik er meteen bij op het moment dat de inschrijving open ging. Zonder te kijken of het überhaupt in mijn planning paste. Het ging net; 4 weken geleden de Rotterdam Marathon gelopen en vandaag dan de 34 km trail. Het leek me een mooie trainingsloop voor de Mont Blanc Marathon, kijken waar ik sta en waar nog bijgeschaafd moet worden. Helaas nog niet met stokken kunnen lopen, maar dat komt dan maar op een later tijdstip.

Davy kwam me al om 9:30 uur ophalen. Ruim op tijd, want ik vind het altijd wel zo fijn om een beetje op tijd te zijn. Kun je tenminste nog op een relaxte en ontspannen manier de sfeer proeven die rondom de trail hangt. Tijd om de spullen in orde te maken, wat rond te kijken, een paar foto’s te schieten en nog even een laatste plasje te plegen.

KVS7KVS6

 

 

 

 

 

 

 

De start van de 17km was een kwartier eerder dan de 34km. Iets voor 11 kregen we nog wat aanwijzingen en werd er afgeteld, eindelijk! en om 11 uur klonk uiteindelijk het startschot voor de lange trail. Eerst een rondje om ROCCA om vervolgens links af te slaan bergop de Koning van Spanje op. Langzaam starten wist ik…..degenen die hier te hard gaan komen zichzelf zometeen in het weiland tegen…. Bovenaan de wei in. Wat een geweldig uitzicht! Een bonte stoet van trailers. Echt geweldig. Gelukkig mochten we na die klim ook weer dalen. Benen lekker soepel laten gaan, korte pasjes nemen en gewoon lekker vliegen.

KVS10 KVS12

Het lopen ging me goed af, de hoogtemeters van de afgelopen weken hebben geloond. Davy blijft steeds bij me in de buurt, soms kletsen we wat en maakt hij af en toe foto’s.

Al vrij snel worden we door de Gulp geleid met natte voeten als gevolg, een beetje modder na en dat was het voor de rest van de trail. Het weer is vandaag de grootste opsteker; als de zon door komt is het ook meteen warm. Maar er is genoeg verkoeling; af en toe eens een briesje en de schaduw van de bossen.

Op 12km nadert de eerste verzorgingspost, ik loop lekker en besluit om niet te stoppen. Ik heb nog een behoorlijk gevulde bag en ik heb mijn eigen eten bij me. Hiermee lukt het wel tot de volgende verzorgingspost op 24 km.

Ik probeer me telkens te oriënteren waar we zijn. De route kronkelt alle kanten uit – naar links, naar rechts, omhoog, omlaag…… ik raak de tel kwijt, kom op paden en door weilanden waar ik nog nooit ben geweest maar af en toe kom ik op een punt waar ik bekend ben. Ik geniet van de mooie paden, van de singletracks, van de uitzichten, van de mooie afdalingen en van de pittige klimmetjes.

KVS14

Davy en ik lopen nog steeds samen. Ik loop iets gemakkelijker naar boven dan hij. Tot nu maakte hij dat op de afdaling en het rechte stuk wel weer goed, maar na de 2e verzorgingspost raak ik hem toch kwijt. Een hele tijd hoor ik iemand achter me lopen denkende dat het Davy is, maar op het moment dat ik ingehaald word kom ik erachter dat ik hem kwijt ben. Mijn Garmin piept 30 km, nog 4 te gaan. We lopen langs de bosrand en in de verte zie ik de lopers de veldweg langs de Gulperberg weer omhoog gaan. De laatste klim! nog even doorbijten en dan de Koning van Spanje weer naar beneden richting de finish. Die gedachte geeft me vleugels en ga nog even een krachtmeting aan met mezelf. Met het geluid van de doedelzakspeler op de achtergrond zwier ik naar beneden – FINISH! nu kan ik dan eindelijk beginnen aan het belangrijkste moment van de dag: de Erdinger AlkoholFrei! Proost! En die smaakte (naar meer….). Tijd: 3:52 uur! Best tevreden maar er moet nog hard gewerkt worden voor de Mont Blanc Marathon!

Een paar minuten later komt ook Davy over de finish en ook voor hem gaat de ERDINGER er wel in. (en dat voor iemand die geen bier drinkt). Mer ut woar waal lekker!!

KVS22KVS30